Răscumpărat & Activat, versiunea 1.4.273, sau de ce nu e bine ca Dumnezeu să ne fie (doar) simpatic

Ce înseamnă Răscumpărat & Activat? Citiți această postare și veți afla cum am ajuns la acest titlu pentru tema anului.

Seara Tineret Iris din 28 februarie 2016 o va avea ca invitată pe Magda Săvuică. Poate că nu o știți pe Magda  dar dacă aveți cont pe Facebook sunt 99,99%  sanse să fi fost măcar o dată pe pagina 273 de locuri pe care trebuie să le vezi înainte să pleci din România, proiectul inițiat de ea.

„Totul a început într-o seară când m-am hotărãt să împărtășesc cu prietenii mei de pe Facebook locuri frumoase din țară, mai puțin cunoscute. A doua zi am văzut că albumul avea sute de share-uri și mi-am zis că aici poate fi începutul unui proiect interesant.

Mai mult decât o înșiruire de fotografii, acest proiect a fost pragul maturizării mele în relația cu Dumnezeu.”

Și fără această afirmației a Magdei, orice ochi fin a putut sesiza cum Evanghelia se strecoară încet încet printre postările de pe pagină, un semn că fondatoarea paginii nu-și neagă identitatea de creștin ci mai mult decât atât, se folosește de un vehicul media prin care Cuvântul să ajungă la oamenii care iubesc România.

Așadar un subiect de discuție va fi pagina 273 dar și alte proiecte din care invitata noastră este parte. Unul din acestea se numește „Dragoste în acțiune” și e despre a ajuta oameni din zone sărace ale țării.

 

isolation

Am întrebat-o pe Magda în discuțiile de pregătire a serii, „poate exista dragoste fără acțiune?”. Răspunsul ei prompt a fost, „Actiunea este un atribut intrinsec al dragostei. Nu poate fi exclus din concept și dacă este exclus, atunci nu mai e dragoste. E simpatie la distanță.” Un răspuns care duce la o altă întrebare: cum răspundem la dragostea lui Dumnezeu pentru noi? Cine este Dumnezeu pentru noi? Doar o persoană simpatică sau altceva?”

Pentru răspunsuri și provocări te așteptăm la Biserica Iris, în 28 februarie 2016 la orele 18.00!

Comments

comments

Categories: Resurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *