Rascumpărat & Activat, versiunea 1.3 sau de ce e bine să vii la următoarea seară Tineret Iris

De la începuturile serilor Tineret Iris viziunea noastră a fost simplă, dar nu ușor de aplicat. Nimeni să nu plece acasă fără o idee practică, concretă. Nu că ar fi un lucru greșit să se predice, dar parcă prea multă teorie este în biserici și prea puțină practică.

Așadar, nu este ușor pentru noi să alegem o temă a întregului an pentru că deja avem 15 la activ și nu am vrea să ne repetăm (prea des) și în același timp dorim să fim actuali cu vremurile în care trăim pentru a vă sluji pe voi, cei care veniți seară cu seară.

„Răscumpărat și Activat” este tema pe care o avem în întreg anul universitar 2015-2106. Cum am ajuns la ea? În cartea Tit, în capitolul 3 Pavel spune așa:

 

„4. Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni,

  1. El ne-a mântuit, nu pentru faptele, făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt,
  2. pe care L-a vărsat din belşug peste noi, prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru;
  3. pentru ca, odată socotiţi neprihăniţi prin harul Lui, să ne facem, în nădejde, moştenitori ai vieţii veşnice.”

Fragmentul de mai sus l-am numit Răscumpărare, motivele fiind evidente.

Următorul fragment aduce cu sine Activarea, cu alte cuvinte, nu ar trebui să existe creștin pe lumea asta care, odata ce a înțeles jertfa Mântuitorului pentru el, să fie pasiv.
„8. Adevărat este cuvântul acesta, şi vreau să spui apăsat aceste lucruri, pentru ca cei ce au crezut în Dumnezeu, să caute să fie cei dintâi în fapte bune. Iată ce este bine şi de folos pentru oameni!”

 

Start-Race

 

Ce înseamnă „fapte bune”? O grămadă de lucruri, începând de la a ceda locul unui om mai în vârstă în autobuz, a fi amabil cu cei din jur (colegii de la școală sau job included) și a-i sluji, dărnicie sau orice proiect umanitar ambițios. Odată activat doar cerul e limita! Nu sutenm activi doar să ne aflăm în treabă sau pentru a ne clădi un piedestal și nici nu credem că il cumpărăm pe Dumnezeu cu faptele noastre bune, ci pentru că așa înțelegem să răspundem la Răscumpărare.

Cum arată serile Tineret Iris din acest an? Foarte simplu și fain! După programul de laudă și închinare prin cântece și rugăciune, vom avea un invitat al serii care, într-un format de interviu live, va trebui sa facă două lucruri:

  • să ne spună mărturia sa de împăcare cu Dumnezeu, cum a arătat Răscumpărarea în viața lui
  • să ne povestească când și cum a înțeles să fie primul în fapte bune, adică Activarea

Odată ce am descoperit această idee ne-am bucurat peste măsură pentru că orizontul de invitați s-a lărgit extrem de mult deoarece, știți că nu ne place să ne repetăm (ținând cont de numărul mare de invitați pe care i-am avut de-a lungul anilor), aveam posiblitatea să invităm nu doar slujitori ai bisericii în general, oameni de afaceri consacrați sau diveși lucrători sociali, ci și necunoscuți sau mai puțin cunoscuți. Bine, nu avem nimic cu persoanele mai cunoscute iar dovada e Vlad Crîznic, invitatul din seara următoare din 24 ianuarie 2016.

Pentru că nu dorim să fim izolați de evenimentele lumii în care trăm și să trecem pe lângă ele fără să le înțelegem, în fiecare seară Adrian Petrice, în calitate de invitat permanent, ne va ajuta să înțelegem aspecte mai complexe din România sau lume.

Primii doi invitați din serile anterioare au fost un misionar in Afganistan a cărui identitate o protejăm la rugămintea lui, și Valentin Vesa, inițiatorul proiectului Shoebox. Fiți siguri că au fost două seri foarte reușite și apreciate de cei prezenți.

Așadar, la următoarea seară Tineret Iris, invitatul nostru special va fi Vlad Crîznic, care este directorul pentru România al RZIM (organizația de misiune a lui Ravi Zacharias). Tema serii este „Evanghelizarea: între job și stil de viață”

Nu în ultimul rând, echipa care se ocupă de programul de laudă și închinare s-au pregătit multe ore pentru ca voi să aveți momente de reală apropiere de Dumnezeu.

Vrei să înveți ceva practic, de la oameni care au trecut prin aceleași momente ca tine? Vino la Iris!

Comments

comments

Categories: Resurse

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *