Ce facem cu revărsarea de talanţi din România? Află răspunsul la concertul Dincolo de Frontiere!

M-am bucurat cînd am aflat de acest concert din mai multe motive. În primul rînd pentru că o mînă de oameni şi-au făcut timp, schimbînd agenda lor, inversînd priorităţi, renunţînd la ocazii în care puteau să facă un ban în plus sau să stea cu familia, pentru a-L sluji pe Dumnezeu şi biserica Sa. În acest caz slujirea lor va însemna încurajarea noastră la misiune.

Un prieten îmi spunea că scopul ultim al unui artist din orice domeniu este să militeze pentru ceva specific. În Cluj, în mod deosebit, sîntem hrăniţi spiritual din abundenţă cu bucate alese. Ce facem cu această informaţie? Sîntem gata să o folosim în folosul aproapelui nostru, în special al aceluia care încă nu are o relaţie personală cu Dumnezeu sau o ţinem în mod egocentrat doar pentru noi?

Foto Dincolo de Frontiere

După `90 România a primit din afară ajutoare cu carul. Mii de misionari din afara ţării au renunţat la confortul lor de acasă pentru a veni în ţară şi a se implica în diverse proiecte sociale, umanitare, muzicale, de echipare a bisericii de aici şi cîte şi mai cîte. Toată această revărsare de talanţi (termen înţeles greşit ca fiind doar talentul unui om, ci toate resursele pe care Dumnezeu ni le-a pus la dispoziţie) a fost fără ca noi să nu trebuiască să dăm socoteală Dătătorului? Nu mai există în lume o altă ţară mai săracă decît România? Nu mai există o altă ţară în care Evanghelia să nu fi ajuns?

Am avut plăcerea şi privilegiul ca de-a lungul anilor să lucrez cu unii din artiştii care vor cînta sîmbătă seara, iar pe unii să-i cunosc personal şi pe alţii prin intermediul social media sau YouTube. În ciuda personalităţilor şi stilurilor lor diferite, toţi au ceva în comun, consecvenţă în slujire, slujire care i-a ajutat să devină creştini maturi.

Sînt încîntat să văd că două generaţii, deşi nici cei trecuţi de prima tinereţe nu sînt bătrîni, se adună împreună pentru un scop sau o cauză mai mare decît suma părţilor. Liviu Deac  (unul din cei mai buni compozitori de muzică cu mesaj creştin), Cristi Trâncă, Nimrod, Cristian Cazacu, au deschis cărări în muzica cu mesaj creştin din România, abordînd genuri care erau foarte greu acceptate de biserică în anii ’90. Nu l-aş uita pe Liviu Bocănială cu ale lui versuri bune cîntate pe muzică folk, un gen cu care biserica nu a avut probleme. Apoi a venit valul doi prin Chris, Ami şi Crista, Skydive, 4motion, Adi Călbăjos şi ultimul val prin Viorel Dejeu, Andrei Gherman, Viorela Cioban, Alex Cuibus, Cornel şi Shari Olar (probabil dintr-un val mai vechi, dar eu i-am cunoscut recent). Apariţiile “excentrice” ale serii vor fi Solomon, un pakistanez stabilit în România şi Stacy Walker, o americancă (una din cele mai instruite persoane pe plan muzical şi artistic  pe care am cunoscut-o) care şi-a luat un an de vacanţă mutîndu-se într-un sat din judeţul Hunedoara, pentru a lucra la un proiect muzical extrem de pretenţios, de care sper să aflaţi mai multe sîmbătă (să fiu iertat dacă am uitat să menţionez pe cineva).

Recunoaşteţi, rar ne este dat să vedem generaţii diferite prezente în acelaşi loc, generaţii de artişti care învăţînd unii pe alţii, au influenţat în bine zeci de mii de tineri din România, şi pe mine lucrul acesta mă entuziasmează peste măsură. Pe voi?

La ora la care scriu acest material nu îl invidiez deloc pe Andrei Gherman şi echipa sa (evenimentele astea nu se organizează fără o echipă tare) pentru sutele de ore consumate în a coordona oamenii implicaţi şi nici pentru consumul spiritual şi mental în a înlătura toate obstacolele care au apărut în acest proiect.

Aşadar, de ce să venim sâmbătă, 6 iunie 2015, pe strada Inului 2-5 (biserica Oastea Domnului) la ora 19.30 la concertul Dincolo de Frontiere? Pentru a onora toată munca acestor oameni, talentul pe care Dumnezeu l-a pus în ei şi, cel mai important, să plecăm de acolo încărcaţi de dorinţa de a duce Cuvîntul dincolo de frontierele trasate de confortul nostru fizic şi mental!

Comments

comments

Categories: Resurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *